vragen

Waarom Puur fotografie?

Voor de goede service, prachtige foto’s en een hele gezellige shoot met kwaliteitsproducten als resultaat. Je kinderen veranderen zo snel, zeker in de eerste levensperiode. Om deze herinnering te bewaren en liefdevol vast te leggen voor later, hou je de herinneringen levend. Je kind zal blij zijn om later terug te kunnen kijken op deze wonderlijke periode. Puur fotografie Limburg is gespecialiseerd in zwangerschap, newborn, baby's en kinderen.


Hoe kan ik me voorbereiden op mijn fotosessie?

Voor een newbornsessie kan je 's morgens voor je komt je baby een badje geven met badolie en hem/haar daarna insmeren met babyolie of babymelk. Zo is je kleintje lekker ontspannen en heeft hij een zacht huidje... Zorg ook dat je ruim voldoende flesjes bij hebt indien je geen borstvoeding geeft.


Hoelang duurt de shoot?

Een fotoshoot duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur behalve newborn fotosessies, deze duren al snel 2 tot 3 uur. Minisessies duren 20 à 30 minuten.


Waarom duurt een newbornshoot zo lang?

Omdat ik alle tijd neem. Tussendoor moet er voldoende tijd zijn om je pasgeboren baby te voeden, te knuffelen, ... Newbornfoto's zijn uniek door de typische poses van een slapende baby. Bij de ene baby duurt het wat langer dan de andere voor hij/zij in slaap valt. De baby bepaalt het tempo...


Kom je ook aan huis?

Voor newborns, baby's en kinderen verwelkom ik je graag in mijn eigen thuisstudio. Zo hoeven jullie je geen zorgen te maken over de juiste temperatuur, voldoende daglicht, een mooie ruimte of een opgeruimd huis, ... maar staat hier alles klaar voor een ontspannen fotosessie.

Ik geef de voorkeur aan mijn eigen studio omdat ik hier in alle comfort kan werken. Er is een borstvoedingshoekje, een verzorgingstafel met galenco producten, een wastafel, ... Daarnaast beschik ik in mijn studio over alle accesoires, attributen, props, achtergronden, haarbandjes, mutjes, wraps, etc... die ik kan gebruiken voor de fotoshoot.


Doe je ook shoots op locatie?

Ja! Graag zelfs. Newborns fotografeer ik steeds in mijn eigen studio, maar voor communiefoto's, kindersessies, gezinssessies en dergelijke ga ik graag op zoek naar een mooie locatie. Aangezien ik met natuurlijk licht fotografeer, heb ik verschillende buitenlocaties in de omgeving van As waar ik graag gebruik van maak en die zeer geschikt zijn als decor voor onze fotosessie. Bijvoorbeeld een natuurgebied, een oud stationnetje of zandduinen. Niet alleen in de zomer trouwens, want bijvoorbeeld herfstsessies in het bos zijn ook een absolute aanrader.


Ik wil mijn zwangerschapsessie op locatie buiten? Kan dit?

Absoluut! Laat je inspireren door mijn portfolio en we kiezen voor jou ook een mooie rustige plek.


Maak je ook gezinsfoto's?

Ja dat kan. Deze foto’s fotografeer ik wel steeds op een buitenlocatie. Bij newborn en babysessies in de studio is er ook wel even gelegenheid om tussendoor een paar foto's met mama en/of papa te nemen. Maar voor een volledige gezinssessie kiezen we best een mooie buitenlocatie.


Wanneer vindt de newbornsessie plaats?

Bij voorkeur tussen de 4e en 18e dag na de bevalling. De kans op baby acné is dan miniem en de baby legt zich nog in foetushouding. Daarom leggen we - in samenspraak - steeds een voorlopige afspraak vast rond je uitgerekende datum. Zodra je bevallen bent, stuur je me dan een berichtje met naam, geslacht en geboortedatum van je kleintje en maken we de datum definitief of, indien nodig, verschuiven we de datum. 


Wanneer doe ik best mijn zwangerschapssessie?

Bij voorkeur in de 33ste of 34ste zwangerschapsweek. Maar tussen 31 en 38 weken kan ook. Voor meer info kijk je best even bij 'fotosessie boeken'.

Je zwangerschapsshoot vastleggen doe je best al in het begin of halverwege je zwangerschap. Zo kan je er zeker van zijn dat ik nog plaats heb in de periode die jij graag wilt.


Ik word binnenkort oma/opa/meter/peter/tante/nonkel. Kan ik een kadobon kopen van Puur Fotografie?

Natuurlijk kan dat! Mail me even voor de mogelijkheden en omschrijf de gelegenheid (voor wie, wat voor shoot en welk bedrag je in gedachten hebt). Kadobonnen zijn steeds op maat, voor elke gewenst bedrag. Deze kan zowel voor fotoproducten als voor een fotosessie gebruikt worden.


Krijg ik ook onbewerkte foto's?

Neen. Ik maak meerdere foto’s tijdens de fotosessies om er vervolgens de beste 20 uit te kiezen. Deze worden bewerkt en in een online galerij geplaatst. Deze is met paswoord beveiligd en enkel zichtbaar voor de klant.


Kan ik de digitale bestanden ook kopen?

Ja dat kan. Iedereen kan vrij kiezen of je bij mij fotoproducten bestelt en/of je graag de digitale bestanden koopt.


Doe je ook bruiloften?

Nee, mijn hart ligt bij zwangeren, baby's en kinderen. Hiervoor kan ik je wel enkele referenties bezorgen.


Ik wil boeken, hoe doe ik dat?

Bij voorkeur per mail of via het reserveringsformulier op mijn website. Als ik aan het fotograferen ben kan ik namelijk geen telefoon opnemen. Omschrijf zo duidelijk mogelijk wat je wensen/verwachtingen zijn en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Vergeet ook de leeftijd van je kindje er niet bij te vermelden of ingeval van zwangerschap, zet erbij hoeveel weken je zwanger bent, wat je uitgerekende datum is en wanneer je graag je Bolle Buik sessie wil laten doorgaan.


Waarom een voorschot?

Ter bevestiging van onze afspraak vraag ik steeds een voorschot van 50 euro. De tijd wordt gereserveerd in onze beide agenda's. Zo is zowel klant als fotograaf zeker van deze wederzijdse afspraak.


Fotosessie reserveren?


Via dit formulier.


Contacteer me voor andere vragen.