algemene voorwaarden

Algemene voorwaardenDe afspraak: 

  • Om een fotosessie te reserveren, vul je het reserveringsformulier op mijn website in (klik hier voor de link) en schrijf je 50 euro over ter bevestiging van de afspraak.

   Gelieve het voorschot uiterlijk binnen de 3 dagen na het maken van de afspraak over te maken op rekeningnummer BE54 7360 1837 5197 van Puur Fotografie met als mededeling ‘naam, soort sessie en datum’.


  • Ingeval van een newbornsessie draagt de klant er zorg voor om Puur Fotografie een e-mail te sturen, ten laatste binnen 3 dagen na de bevalling, met naam, geslacht en geboortedatum van de baby.
   Indien nodig en mogelijk, kan de datum eventueel nog aangepast worden.

  • De reservering van uw afspraak is pas definitief na ontvangst van het reserveringsformulier én het voorschot.

  • Voor newbornsessies: mocht u veel te vroeg bevallen of flink overtijd gaan, kan er in overleg een nieuwe datum worden afgesproken.


Annuleren:

  • Bij het annuleren van een fotosessie zal het voorschot niet worden terug betaald. Mocht u echter door ziekte of door overmacht niet kunnen komen, dan kan de afspraak 1x kosteloos verzet worden naar een latere datum indien u mij tijdig in kennis stelt. Bij cakesmash dient u wel de taart (35,-) te betalen indien er minder dan 24u op voorhand geannuleerd wordt.

  • Newbornsessies: U mag de newbornsessie ook uitstellen tot een babysessie later in het jaar. In dat geval wacht u best tot de baby minimaal 5 maanden oud is en (een beetje) zelfstandig kan zitten. De nieuwe datum dient ten laatste op de 1ste verjaardag van het kindje te vallen en de omzetting gebeurt in overleg en uiterlijk 24u voor de oorspronkelijk geplande fotosessie.

  • Bij het niet nakomen van een gemaakte afspraak zal er €50 aangerekend worden voor het onnodig reserveren van mijn tijd en mijn studio.

  • Een afspraak kan, mits overleg, kosteloos tot 24 uur voor aanvang van de sessie naar een andere datum verplaatst worden.

  • Indien ikzelf als fotograaf wegens ziekte of overmacht de sessie moet verplaatsen dan maak ik zo snel als mogelijk met u een nieuwe afspraak.

     Indien de afspraak van mijn kant volledig geannuleerd dient te worden, krijgt u uiteraard het volledige bedrag terugbetaald.

   Betalingen:

    • Op het reserveringsformulier staan de pakketten aangegeven. Uiterlijk voor de start van de fotoshoot dient u een pakket te kiezen. Enkel met uitdrukkelijk akkoord van de fotograaf kan dit achteraf nog gewijzigd worden. Indien u kiest voor een minisessie zal dit steeds duidelijk moeten worden gecommuniceerd, ook nog eens uitdrukkelijk bij aanvang van de fotosessie, omdat deze een kortere tijdsduur hebben dan de gewone sessies.

    • Het voorschot van 50 euro wordt betaald bij reservering. Het restbedrag betaalt u contant op de dag van de fotosessie. Opgelet: er is geen bancontactterminal aanwezig in de studio!


     • Nabestellingen kunnen achteraf (na afloop van de fotosessie) nog worden besteld en betaald. Let wel: bestellingen moeten wel steeds op voorhand, bij voorkeur op de dag waarop u uw keuze doorgeeft betaald worden. Er worden nooit bestellingen geplaatst die nog niet betaald zijn. Foto’s, afdrukken, digitale bestanden, fotoproducten, canvassen, …enz. worden dus pas besteld wanneer de betaling voldaan is. Er wordt niet in contanten terugbetaald wanneer u uiteindelijk afziet van een bestelling. Wel kan je een tegoedbon krijgen op voorwaarde dat de bestelling nog niet definitief geplaatst werd. Levering van bovenstaande duurt 3 tot 6 weken. Indien u uw bestelling sneller nodig heeft kan u voor een spoedbestelling kiezen (prijs €10).

    De dag van de fotoshoot:

     • Gelieve op de afgesproken dag van de fotosessie niet te vroeg te komen of zeker niet meer dan 10 minuten voor het afgesproken tijdstip! Dit in verband met het klaarzetten van de fotostudio en om de eventuele fotosessie van de voorgaande klant niet te verstoren. Er is geen wachtruimte voorzien.

     • Kan je er niet tijdig geraken, verwittig dan via Whatsapp, messenger of sms op het nummer  0479/689447.

     • De resultaten van uw sessie zijn afhankelijk van de gewilligheid van uw kind. Het kan daardoor zijn dat het selectie aantal minder is dan aangegeven in de pakketten maar een minimum van 80% wordt altijd gegarandeerd. Mocht dit minimum aantal niet worden gehaald wegens omstandigheden (extreem huilen, onaangepast gedrag of dergelijke) dan mag u eenmalig terugkomen voor een gratis aanvullende afspraak.

     • Een gewonnen fotosessie, mini sessie of een sessie met korting worden slechts éénmalig uitgevoerd.


     Rust:

     • Bij een sessie in de daglichtstudio kunnen er vanwege de rust en de ruimte maximaal twee volwassenen meekomen. Indien jullie ook een foto willen met broer of zus, kunnen we afspreken dat 1 v/d ouders met het ander kindje even nakomt. Bij voorkeur ± één uur na aanvang van de sessie indien mogelijk. Omwille van de rust houden we deze tijd beperkt. Gelieve wel altijd steeds op voorhand te laten weten indien er broertjes of zusjes meekomen.


     De foto’s:

     • Het aantal foto’s is afhankelijk van het gekozen pakket. Deze foto’s worden in kleur in de online galerij geplaatst, soms zijn er ook enkele in zwart-wit. Met uitzondering van de cakesmash sessie, deze foto’s worden meestal enkel in kleur in de galerij geplaatst.

     • Het uitselecteren van de foto’s gebeurt door Puur Fotografie. Jullie ontvangen altijd de mooiste en beste foto’s van de hele fotosessie. Deze foto’s worden professioneel en volledig bewerkt en ± 3 weken na de fotosessie in de online galerij geplaatst. Tijdens een vakantie of drukke periode kan de wachttijd langer zijn.

     • U ontvangt dan een e-mail met een persoonlijke inlogcode om de foto’s te kunnen bekijken in onze beveiligde online fotogalerij. De galerij blijft min. 2 maanden beschikbaar, zorg ervoor dat je de foto's tijdig afhaalt.  Indien de online galerij opnieuw moet worden geüpload na de verlopen periode, zal een vergoeding van €30 worden aangerekend.

     • Er worden enkel volledig bewerkte JPEG bestanden afgeleverd en geen onbewerkte of originele Raw- bestanden.


     Auteursrecht (copyright van de foto’s):

      • De originele, alsook de bewerkte bestanden en het auteursrecht blijven ten alle tijden eigendom van Puur Fotografie, ook de bestanden in HR zonder logo die de klant heeft aangekocht.

      • Foto's gemaakt door Puur Fotografie kunnen ten allen tijde gepubliceerd worden op de website en sociale media. Ook kunnen ze gebruikt worden voor reclamedoeleinden, publiciteit en wedstrijden tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen.

       Indien het een gewonnen of gratis fotosessie betreft, kan u enkel van deze publicaties afzien door de fotosessie op voorhand niet te aanvaarden of te annuleren.

      • De klant heeft steeds het gebruiksrecht van de foto’s maar niet het auteursrecht. Dit houdt in dat u de aangekochte foto’s voor eigen gebruik mag afdrukken of vergroten maar het is NIET toegestaan om de foto’s zonder mijn toestemming te verkopen en/of te gebruiken voor wedstrijden, publicaties, commerciële of reclame doeleinden!

     Beeldscherm:

     • Puur Fotografie werkt met een professioneel en gekalibreerd beeldscherm voor een optimale kleurbewerking. Het is mogelijk dat de klant op zijn/haar beeldscherm de kleuren of de helderheid anders ervaart. Indien er buiten Puur Fotografie om elders fotoproducten of afdrukken worden besteld kan Puur Fotografie niet aansprakelijk worden gesteld voor de kwaliteit hiervan.


     Sociale media:

     • De klant dient altijd de bestanden die voorzien zijn van ons logo/watermerk te gebruiken voor het plaatsen van foto’s op sociale media én Puur Fotografie te taggen in het bericht ofwel in te checken bij Puur Fotografie.

     • Het is uitdrukkelijk NIET toegestaan om de foto’s in andere bewerkingen, andere uitsneden, met een filter, … op social media of op het internet te plaatsen! Dit omdat dit een verkeerd beeld geeft van de kwaliteit van mijn werk.


     Cadeaubonnen:

     • Cadeaubonnen zijn 1 jaar geldig na uitgifte datum (tenzij anders vermeld op de bon), niet inwisselbaar tegen contanten en niet verlengbaar!

     • Het bedrag op de cadeaubon kan worden gebruikt als korting op een sessie naar keuze of voor de waarde zoals omschreven op de bon.

     • De datum van de fotosessie moet vallen vóór de einddatum van de cadeaubon. Daarna is de cadeaubon niet meer geldig! Denk eraan om uiterlijk 6 weken voor de vervaldatum van de bon een afspraak te maken bij Puur Fotografie. In drukke periodes dien je namelijk rekening te houden met een wachttijd alvorens er een afspraak kan worden geboekt.


     Prijswijzigingen:

     • Prijzen kunnen ten allen tijden worden gewijzigd. Echter de prijs vastgelegd bij het invullen van het reserveringsformulier blijft gehandhaafd voor de besproken sessie. Door het aankopen van de diensten van Puur Fotografie ga je akkoord met deze voorwaarden


     Algemeen:

     • Puur Fotografie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of ongevallen die gebeuren tijdens een sessie.

     • Bij het boeken van een fotosessie heeft u zich via het reserveringsformulier akkoord verklaard met de algemene voorwaarden die door Puur Fotografie zijn opgesteld. 

      Deze kunnen op eenvoudig verzoek ook per e-mail bezorgd worden en staan op deze webpagina.
       

      EXTRA TIPS VOOR EEN VLOT VERLOOP VAN EEN NEWBORNSESSIE:

      • Geef je kleintje thuis een heerlijk badje zodat hij/zij zich lekker kan ontspannen
      • Smeer hem/haar in met bodylotion, olie of crème. Niet alleen zal deze babymassage voor extra ontspanning zorgen, het helpt ook goed tegen de droge huid of schilfertjes.
      • Presenteer hem of haar nog een (hele of gedeeltelijke) voeding net voor vertrek
      • Een verzadigde en ontspannen baby resulteert in de mooiste foto’s!

        

        

       Met wederzijds respect en vertrouwen komt het helemaal goed! Ik verwelkom jullie met deze goede afspraken graag in mijn studio 😊

        

       Tot binnenkort!

        

       Groetjes Evelien